Практичне заняття №4. Створення і робота в базі даних Excel

Створення і робота в базі даних Excel

 

1. Створення бази даних в Excel

 

Створити базу даних з такими полями запису: товар, тип, ціна, кількість, сума, рік придбання.

Задати наступні типи товарів: побутові товари, посуд, меблі, одяг, взуття, прикраси, комп’ютерна техніка. Для кожного типу товарів ввести мінімум 4 значення.

(після введення одного рядка з полями запису і другого рядка – першого запису бази даних, поставити курсор на будь-яку заповнену комірку і виконати команду п.м. Данные®Форма. .З’явиться вікно діалогу Форма даних. За допомогою форми ввести інші записи в базу даних, використовуючи кнопку Добавить.)

 

2. Сортування даних

 

1)      Відсортувати дані за одним критерієм: 

–        по спаданню ціни (поставити курсор в поле Ціна і вибрати команду Сортировка по убыванию п.і. Стандартна);

–        по зростанню ціни;

–        по товару (в алфавітному порядку).

2)      Відсортувати дані за кількома критеріями:

–        за типом і за зростанням ціни (поставити курсор на будь-яку заповнену комірку бази даних і вибрати команду п.м.Данные® Сортировка. Виконуємо сортування за типом, потім за ціною, вибравши параметр “по возрастанию”);

–        за типом і за товаром;

–        за типом, за товаром і за датою придбання.

 

3. Пошук даних за критеріями відбору

 

1)      За однорівневим критерієм відбору:

– знайти такі товари: телевізор, диван, утюг (поставити курсор на будь-яку заповнену комірку бази даних і вибрати команду п.м.Данные®Форма. Вибрати кнопку Критерии, задати відповідний критерій у полях і натискаючи на кнопку Далее переглянути усі товари, що задовольняють даному критерію).

2)      За багаторівневим критерієм відбору:

–        знайти усі товари, які відносяться до типу “побутові товари”, мають ціну більше 100 грн. і придбані у 2001 році (вибрати команду п.м.Данные®Форма®Критерии і ввести задані критерії у відповідних полях);

–        знайти усі товари, які відносяться до типу “комп’ютерна техніка” і мають ціну меншу 200 грн.

 

4. Фільтрування даних

 

1)      Вивести усі товари, які відносяться до типу “одяг”; до типу “взуття” (вибрати команду п.м.Данные®Фильтр®Автофильтр. У полі Тип вибрати одяг ).

2)      Вивести усі товари, ціна яких більша 500 грн. і менша 1000 грн. (вибрати команду п.м.Данные®Фильтр®Автофильтр. У полі Ціна в списку, що розкривається, вибрати Условие і задати необхідні умови)

3)      Вивести усі товари, які відносяться до типу “меблі”, які придбані у 2002 році і ціна яких складає більше 500 грн.

Остання зміна: Tuesday 7 May 2019 09:27 AM