Дистанційне_навчання_ТК_ЛНТУ_Навчальна практика

Міський пейзаж

Вивчення жанрів та рисування мотивів за змістом підвидів пейзажів.

Пейзаж – це мальовничий жанр, предметом якого є природні, міські, архітектурні, сільські та ландшафти, а також атмосферні явища. Люди і тварини теж можуть з’являтися в пейзажах, але їх роль другорядна: вони «захоплені» пензлем творця, оскільки виявилися частиною зображуваної реальності. Іноді це взагалі не більше ніж стафаж – фігури, які пожвавлюють місцевість.

Міський пейзаж – це вулиці і будівлі, люди і транспорт, дерева і лавочки. Дизайнер може зобразити самотній занедбаний фонтан в старому міському сквері.

Яскраве весняне сонце, що б’є променями у вікна будинків, або дзвінку кавалькаду з легкових машин і автобусів на мокрих дорогах. Яким би не був сюжет, місто на картинах відомих художників дивує своєю гармонійністю і реалістичністю.

Міський. Предметом уваги художника-пейзажиста є архітектура, урбаністика.

Пейзажі сучасних міст отримали назву урбаністичних (від латинського урбанус – міський). У міських пейзажах художники розкривають особливості забудови, зображають вулиці, площі, дворики, сквери.

Різновидом міського пейзажу є архітектурний пейзаж – картина, рисунок, графіка у кольорі або гравюра із зображенням реальної або уявної архітектури в навколишньому середовищі, де акцент виконується саме на пам’ятки архітектури..

Картини, створені митцями багато століть тому, дають нам можливість побачити архітектуру старовинних міст ознайомлюють з епізодами життя їхніх мешканців.



Модифіковано 28.05.20, 20:00

Клацніть Зразок_Пр_роб_Test GIFT and XML.docx для перегляду файлу