В оцінці теоретичних знань студентів враховуються наступні моменти: достатність об’єму відповіді (повна, недостатньо повна, неповна); ґрунтовність обізнаності з основними поняттями, принципами, законами, правилами усвідомленість основного завдання запитання; логічність викладу матеріалу обґрунтованість основних положень власних міркувань; не традиційність підходу викладу відповіді; уміння інтегрувати та диференціювати знання.
      В оцінці практичних знань враховується здатність студентів: усвідомлювати вимоги знань, перекладати їх на мову понять; застосувати принципи, закономірності, правила для вирішення конкретних завдань; прогнозувати очікувані результати від запропонованих рішень; вибирати найраціональніші способи розв'язання завдань; застосовувати сформовані уміння і навички для розв'язку кола практичних завдань у майбутній професійній діяльності.
      Оцінка “відмінно” виставляється студентам, які в повному об'ємі володіють програмовим матеріалом з навчальної дисципліни, обізнані з усіма поняттями і термінами навчального курсу і адекватно оперують ними під час відповідей на поставлені питання, а також посилаються на наукові першоджерела та спеціальну літературу. Для отримання вищого балу студенти повинні продемонструвати творчу самостійність, здатність аналізувати факти, що стосуються розв'язку кола професійних задач з використанням засобів обчислювальної техніки, приймати рішення щодо використання ефективних методів і форм обробки інформації. При оцінюванні враховуються уміння аргументувати власні судження теоретичними і фактичними положеннями.
      Оцінка "добре" виставляється також за умов достатньо повного володіння знаннями з навчального предмету. Відповідь студента має бути правильною, обґрунтованою, демонструвати знання теоретичного матеріалу, вміння самостійної навчально-пізнавальної діяльності, здатність викладати матеріал в певній логічній послідовності. Одночасно в практичній роботі може бути допущено дві-три несуттєві помилки чи деяка неповнота відповіді.
      Оцінка "задовільно" виставляється за знання, що продемонстровані в неповному об'ємі. Вони як правило носять фрагментарний і короткий характер. Теоретичні і фактичні знання відтворюються репродуктивне, без глибокого осмислення, аналізу, порівняння, узагальнення. Студент володіє теоретичними відомостями з навчальної дисципліни, але н може застосувати їх до розв’язку практичних задач.
      Оцінка "незадовільно” виставляється за неправильну або неповну відповідь, яка свідчить про неусвідомленість і нерозуміння поставленого завдання. Теоретичні знання засвоєні студентом на недостатньому рівні. Студент не може розв'язати конкретні практичні завдання.
Остання зміна: Friday 9 December 2011 22:49 PM